Cyber- en
informatieveiligheid

donderdag 10 februari 2022

1 op 8 bedrijven in Vlaanderen slachtoffer van cyberaanval


Bijna 1 op de 8 van de Vlaamse bedrijven werd het afgelopen jaar slachtoffer van een cyberaanval. Dat blijkt uit een eerste nulmeting die de Vlaamse Regering liet uitvoeren om de maturiteit van cybersecurity bij Vlaamse bedrijven in kaart te brengen. Vooral grote bedrijven kennen het meest cyberaanvallen, maar de gevolgen blijken groter bij kleine ondernemingen die vaak minder beschermd zijn. 40% van de kleine KMO’s werd in 2021 geconfronteerd met onbruikbare ICT-systemen door cyberaanvallen. 

Om de impact op Vlaamse bedrijven in kaart te brengen, liet de Vlaamse Regering voor het eerst een nulmeting uitvoeren. De resultaten van deze nulmeting vormen een belangrijke barometer voor het beleid rond cybersecurity.

Uit de nulmeting blijkt dat bijna 1 op de 8 (11,8%) van de Vlaamse bedrijven in 2021 slachtoffer werd van een cyberaanval. We zien dat vooral kleine ondernemingen zich te weinig wapenen tegen cyberaanvallen. Een goede beveiliging van software, applicaties, paswoorden en gegevens binnen een bedrijf is vandaag nochtans cruciaal. Een bedrijf dat gehackt wordt, ligt vaak dagen stil en verliest vertrouwen bij zowel eigen werknemers als klanten en leveranciers. Een sterk beveiligd bedrijf is dus ook goede reclame. Niemand wil dat zijn of haar gegevens in de verkeerde handen terecht komen.

Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons!

Comments uit onze community

Reageren
Om te reageren moet je eerst inloggen.
GEBRUIK ONZE INFORMATIEVEILIGHEIDSTOOL