Cyber- en
informatieveiligheid

vrijdag 21 januari 2022

Aanbod cofinanciering ICT-veiligheidsaudit gemeenten verlengd tot eind 2022

De Vlaamse overheid investeert 2 miljoen euro in de cofinanciering van ICT-veiligheidsaudits in de 300 lokale besturen in Vlaanderen. Dit aanbod voor cofinanciering is verlengd tot eind 2022.

Audit Vlaanderen stelde een basisaudit samen die de belangrijkste potentiële kwetsbaarheden detecteert op het vlak van cyberveiligheid. In dit basispakket is ook een dag begeleiding voorzien om met de belangrijkste verbeterpunten aan de slag te gaan.

De Vlaamse overheid betaalt via cofinanciering 2/3 van de kostprijs van deze basisaudit. Elk lokaal bestuur dat in de loop van het jaar deze basisaudit bestelt via de raamovereenkomst van Audit Vlaanderen, kan gegarandeerd gebruik maken van dit aanbod. De prijs die jouw bestuur zelf moet betalen, bedraagt minder dan 2.000 euro.

De lokale besturen kunnen naar eigen keuze ook aanvullende auditwerkzaamheden bestellen. Voor deze aanvullende audit betaalt de Vlaamse overheid binnen de grenzen van het beschikbare krediet 50% van de kostprijs via cofinanciering.

Jouw bestuur kan - conform de bestelprocedure - zelf contact opnemen met de betrokken auditfirma’s die zijn aangeduid in de raamovereenkomst van Audit Vlaanderen. Zij zijn op de hoogte van de inhoud en voorwaarden van dit aanbod.

Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons!

Comments uit onze community

Reageren
Om te reageren moet je eerst inloggen.
GEBRUIK ONZE INFORMATIEVEILIGHEIDSTOOL