Cyber- en
informatieveiligheid

Advies
donderdag 10 maart 2022

Bescherm data met gelaagde beveiligingsaanpak


Ransomware-aanvallen leggen grote wereldwijde organisaties plat en verstoren essentiƫle diensten zoals de gezondheidszorg en toevoer van brandstof en voedingsmiddelen. Het uitvoeren van deze aanvallen is uitgegroeid tot een zakelijke activiteit.

Ransomware-aanvallen kunnen op elk moment plaatsvinden en geen enkel bedrijf is immuun. En hoewel ransomware een aandachtspunt vormt in directiekamers, blijft de vraag hoe organisaties effectief kunnen voorkomen dat ransomware hun systemen binnendringt en data versleutelt of naar buiten smokkelt. 

Een gelaagde beveiligingsaanpak hierbij is cruciaal om toekomstbestendige bescherming te bieden tegen cyberaanvallen. Het stappenplan van het National Institute of Standards & Technology (NIST) zou daarom aan de basis van alle beleidsplannen voor cybersecurity moeten staan. Het plan onderscheidt 4 fasen - a) Identificeren, b) Beschermen, c) Detecteren en reageren, d) Herstellen - waaraan elk bedrijf aandacht moet geven om weerbaarder tegen en veerkrachtiger bij cyberaanvallen te zijn. 

 

Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons!

Comments uit onze community

Reageren
Om te reageren moet je eerst inloggen.
GEBRUIK ONZE INFORMATIEVEILIGHEIDSTOOL