Cyber- en
informatieveiligheid

maandag 3 oktober 2022

ECSM 2022 - 10 jaar verenigd tegen cyberdreigingen

De Europese maand van de cyberbeveiliging wordt 10 jaar!  Voor het tiende achtereenvolgende jaar werkt het Agentschap voor cyberbeveiliging van de Europese Unie (ENISA) samen met de Commissie en de lidstaten aan de uitvoering van #CyberSecMonth: de jaarlijkse campagne van de EU om cyberbeveiliging onder EU-burgers en -organisaties te bevorderen en actuele informatie over online beveiliging te verstrekken door middel van bewustmakingsactiviteiten en het delen van goede praktijken.

ECSM 2022 - 10 jaar verenigd tegen cyberdreigingen

Doe in oktober mee aan een maand vol boeiende activiteiten over cyberbeveiliging:

  • Doe mee - zoek evenementen bij jou in de buurt.
  • Word organisator - dien uw activiteit in.
  • Doe mee met de campagne op Twitter en Facebook: @CyberSecMonth, #CyberSecMonth, #ThinkB4UClick
Think Before U Click' #ThinkB4UClick

De twee thema's van de ECSM2022-campagne zijn:

  • Phishing
  • Ransomware
De pandemie van het coronavirus stelt wereldwijd de veerkracht van de online beveiliging op de proef en zet tegelijkertijd steeds meer burgers ertoe aan hun dagelijks leven en werk online te doen. Ons leven is naar de digitale dimensie verschoven, zodat voorlichting aan de onlinegebruiker belangrijker is geworden dan ooit tevoren.

De belangrijkste doelstellingen van de campagne 2022 zijn ervoor te zorgen dat eindgebruikers en organisaties goed geïnformeerd zijn over de potentiële risico's van cyberbeveiliging en dat zij online veilig blijven. De algemene bedoeling is EU-burgers te helpen een basiskennis te ontwikkelen van de verschillende soorten onlinebeveiligings- en privacykwesties.


Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons!

Comments uit onze community

Reageren
Om te reageren moet je eerst inloggen.
GEBRUIK ONZE INFORMATIEVEILIGHEIDSTOOL