Cyber- en
informatieveiligheid

maandag 14 maart 2022

Een derde van managers vindt dat organisatie bij ransomware-aanval moet betalen

Ruim 36 procent van de C-level managers vindt dat de organisatie moet betalen om gegevens terug te krijgen na een ransomware-aanval. Dat blijkt uit een onderzoek van Sophos.

Het onderzoek van Sophos werd gehouden onder 250 Nederlandse besluitvormers uit verschillende sectoren en van verschillende bedrijfsgroottes. De ondervraagde managers denken dat betalen de snelste manier is om de organisatie weer up-and-running te krijgen (43%) na een ransomware-aanval. Verder denken zij dat de gegevens te gevoelig of vertrouwelijk zijn om het risico te lopen dat ze worden gelekt (29%) en dat de organisatie zich geen downtime kan veroorloven (27%).

Wel of niet betalen?

Maar liefst 3 op de 5 managers (60%) verwacht dat hun organisatie slachtoffer kan worden van een ransomware-aanval. Slechts de helft van de managers (54%) zegt dat hun organisatie niet zou moeten betalen om de gegevens terug te krijgen. Dit omdat een betaling verdere cybercriminele activiteiten vergemakkelijkt (47%), de organisatie geen garantie heeft dat het al zijn gegevens terugkrijgt (46%) en omdat betalen niet garandeert dat er niet méér losgeld wordt gevraagd (41%).

Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons!

Comments uit onze community

Reageren
Om te reageren moet je eerst inloggen.
GEBRUIK ONZE INFORMATIEVEILIGHEIDSTOOL