Cyber- en
informatieveiligheid

Nieuws
Beleid
vrijdag 25 maart 2022

Eerste 'ultieme' datacenter in België gereed

Datacenter United heeft voor zijn nieuwe Antwerpse vestiging een ‘Tier IV constructed facility’-certificaat ontvangen van het Amerikaanse Uptime Institute. Het nieuwe constructiecertificaat bevestigt de datacenterspecialist zijn infrastructuur en voorzieningen gebouwd heeft volgens de allerhoogste eisen op vlak van redundantie. In het voorjaar van 2021 ontving de al het ‘Tier IV design’-certificaat.

Datacenter United is daarmee het enige in zijn soort in België met dit certificaat. Ook in Europa zijn er slechts enkele datacenters die dit certificaat kunnen voorleggen.

Tier IV slaat op het internationaal classificatiesysteem dat de mate van gegarandeerde redundantie van een datacenter aangeeft. De serviceniveaus variëren van Tier I tot het ultieme Tier IV.‘Dit is van groot belang voor de grotere cloud- en telco-providers, maar ook voor bedrijven met een grote zichtbaarheid op de markt zoals e-commerceplatforms, of bedrijven met kritieke datanetwerken zoals overheden, zorgverleners, banken en militaire organisaties’, zegt Datacenter United-ceo Friso Haringsma. ‘Met ons Tier IV-datacenter bieden we dus het hoogste beveiligingsniveau aan dat vandaag mogelijk is voor datacenters en dat is uniek in België. Hiermee zetten we België op de Europese datacenterkaart en hebben wij, wat anderen onmogelijk achtten, mogelijk gemaakt.’

Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons!

Comments uit onze community

Reageren
Om te reageren moet je eerst inloggen.
GEBRUIK ONZE INFORMATIEVEILIGHEIDSTOOL