Cyber- en
informatieveiligheid

zaterdag 15 januari 2022

Nieuwe publicatie: 'Cyberveiligheid op lokaal bestuursniveau: aan de slag!'

Cyberbeveiliging is een van de belangrijkste beleidsonderwerpen bij V-ICT-OR, logisch want onze leden besteden er veel tijd aan. Zij krijgen te maken met nieuwe dreigingen die het gevolg zijn van technologische, digitale en beleidsmatige ontwikkelingen.

Cybersecurity heeft dan ook veel raakvlakken met de diverse beleidsthema’s van V-ICT-OR binnen het domein ‘Informatie en technologie’.

Het is ook meer dan louter een ‘ICT-kwestie’. Het groeiend risico van cyberdisruptie voor een beleid vraagt veel meer dan een ‘goed ICT-management’. Het gaat ook over de verantwoordelijkheid van het beleid en het bewustzijn van alle betrokken in hun respectievelijke rollen om de data en de bijhorende systemen veilig te houden.

IT-verantwoordelijken uit de publieke sector moeten de aard en schaal begrijpen van de risico’s om geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen zowel binnen nieuwe als binnen traditionele IT-domeinen. Vanuit V-ICT-OR wensen wij hen zo optimaal mogelijk te ondersteunen door middel van onze nieuwe Quick Responsive Community, onze informatieveiligheidstool en deze publicatie.

Auteurs Milenco Van Quaethem, Andreas Nikolakopoulos, Victor Vincke, Kevin De Backer & Eddy Van der Stock
Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons!

Comments uit onze community

Reageren
Om te reageren moet je eerst inloggen.
GEBRUIK ONZE INFORMATIEVEILIGHEIDSTOOL