Cyber- en
informatieveiligheid

Dreiging
Phishing
vrijdag 25 februari 2022

Opgelet! Momenteel doen zich verdachte e-mails de ronde van de Federal Computer Crime Unit (FCCU)


Momenteel doen zich verdachte e-mails de ronde van de Federal Computer Crime Unit (FCCU) (*).

Belangrijk bericht naar aanleiding van de actuele gebeurtenissen in en rond Oekraïne:
 
Alhoewel er nog geen concrete cyberdreigingen tegen ons land vastgesteld zijn - Nieuwsbericht 24/02/2022 Center voor Cybersecurity Belgium (CCB) -, roept V-ICT-OR alle overheden, bedrijven en organisaties op om verhoogd waakzaam te zijn.

Voor de eindgebruikers van computers, laptops, tablets, smartphones betekent dit in de eerste plaats waakzaam te zijn voor verdachte e-mails, sms-berichten, allerlei andere vormen van cyberdreigingen, …

Breng bij de minste twijfel de DPO en of IT-dienst van uw organisatie hiervan op de hoogte. Maak verdachte e-mails over aan verdacht@safeonweb.be. Word je slachtoffer van een cyberaanval, doe aangifte bij de lokale politie en maak een melding hiervan bij  Een incident melden | Cert www.cert.be.

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) adviseert op zijn beurt alle bedrijven en organisaties om hun cybernoodplan te actualiseren, systemen up-to-date te houden en te zorgen voor een goed beheer van back-ups en back-up systemen.

(*) De FCCU (Federal Computer Crime Unit) en de RCCU's (Regional Computer Crime Units) zijn een onderdeel van de Belgische Federale Gerechtelijke Politie die computercriminaliteit onderzoeken.

Kurt Penninck, directeur Privacy & Security Vlaamse ICT Organisatie (V-ICT-OR)

Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons!

Comments uit onze community

Reageren
Om te reageren moet je eerst inloggen.
GEBRUIK ONZE INFORMATIEVEILIGHEIDSTOOL