Nieuws
dinsdag 30 april 2024

Security Consortium voor Lokale besturen bereikt eerste mijlpaal

Een tijdje geleden sloegen lokale besturen de handen ineen om hun digitale weerbaarheid te versterken. Het Security Consortium voor Lokale Besturen, een samenwerking tussen V-ICT-OR en lokale besturen, heeft zojuist een belangrijke mijlpaal bereikt met de lancering van een geavanceerd scanningssysteem voor kwetsbaarheden.

Vijf lokale besturen zijn intussen reeds toegetreden tot het consortium en werken samen aan het verbeteren van hun cyberveiligheid.

Door middel van ons nieuwe scanningssysteem, opgezet met behulp van Nessus, ontvangen deze besturen regelmatig gedetailleerde rapporten over hun kwetsbaarheden. Deze rapporten stellen hen in staat proactief te reageren op potentiële beveiligingsrisico's en hun digitale infrastructuur te versterken.

Wat ons onderscheidt, is niet alleen de technologie die we gebruiken, maar ook de samenwerking en kennisdeling die binnen ons consortium plaatsvindt. Tijdens onze reguliere bijeenkomsten delen experts en lokale besturen hun ervaringen en best practices, waardoor we van elkaar kunnen leren en gezamenlijke acties kunnen ondernemen.

Maar we stoppen niet bij het scannen van externe kwetsbaarheden.

Binnenkort zullen we ook de mogelijkheid bieden voor on-demand scans en zijn we bezig met het ontwikkelen van interne scans. Daarnaast integreren we ons scanningssysteem met de informatieveiligheidstool, waardoor lokale besturen een allesomvattend beeld krijgen van hun cyberveiligheidsstatus.

Onze volgende stap is het uitvoeren van organisatorische scans voor elk bestuur om de Cyberfundamentals te meten. Op basis van deze scans en de technische resultaten zullen we individuele veiligheidsplannen opstellen, waarbij we gezamenlijk kijken naar mogelijke oplossingen en acties.

Dit alles wordt bovendien aangeboden binnen de jaarlijkse ledenbijdrage van 6500 euro (inclusief btw).

Het Security Consortium voor Lokale Besturen bewijst dat door samen te werken, lokale overheden sterker staan in de strijd tegen cyberdreigingen.

We nodigen andere besturen van harte uit om zich bij ons aan te sluiten en deel te nemen aan deze belangrijke missie om onze digitale gemeenschappen veiliger te maken.


-/- 


Voor meer informatie over ons consortium en hoe u kunt deelnemen, kunt u contact met ons opnemen via security@v-ict-or.be en/of kom luisteren naar de sessie op ShoptIT op 16 mei !


Samen staan we sterker in de verdediging van onze digitale infrastructuur.


Vragen? Opmerkingen? Contacteer ons!

GEBRUIK ONZE INFORMATIEVEILIGHEIDSTOOL